Translation missing: nl.general.navigation.skip_to_content

Over ons

Wie is Guardavino

Patrick Nijs is de bezieler van Guardavino. Hij is een geschoolde en ervaren wijnbouwer, die inmiddels al 20 jaar proeft van de wijn- en restaurantwereld. Deze rijke kennis deelt hij maar al te graag als docent in wijn en spirits, via zijn eigen wijnopleidingscentrum Flessengeluk en met Guardavino!

  • WSET Level 4 Diploma
  • Docent in wijn en spirits
  • Wijnbouwer voor gerenommeerde wijnhuizen
  • Wijnbouwer van zijn eigen wijnen #dewijnfaktorij

Ons doel

Patrick Nijs verpakt een eeuwenoude wijntechniek in een bus zodat jij ten volle kan genieten van elk glas wijn bij jouw thuis, zonder verspilling en zonder gedoe.

Het ontstaan van Guardavino

- naar verhaal van Patrick Nijs -

Vanwege mijn passie voor wijn, proef ik graag verschillende wijnen, zonder de hele fles leeg te drinken. Het gevolg? Heel wat halfvolle flessen met wijn, die later in de gootsteen verdwijnt. Doodgewoon zonde als je het mij vraagt!
Een paar jaar geleden was ik dan ook vastberaden om deze kwestie op te lossen. En als wijnmaker wist ik dat inerte gassen zoals stikstof, argon en koolzuur de wijntanks die niet helemaal vol zijn, beschermen. Ik was ervan overtuigd dat deze techniek op kleine schaal ook zou slagen! En zo ontkiemde Guardavino.

Guardavino groeit

Ik experimenteerde toen met diverse wijnen die heel gevoelig zijn voor oxidatie. Wijnen die gemaakt worden met slechts weinig sulfiet, zijn hiervan een voorbeeld. Ook Pinot Noir, Grenache en natuurlijke wijnen onderwierp ik aan de test. Zo proefde ik elke week een glas van een welbepaalde fles wijn, waarna ik de overige wijn in de fles behandelde met Guardavino. De resultaten waren verbluffend, en mijn missie was geslaagd! Want nu moet ik mezelf niet langer schuldig voelen wanneer ik een nieuwe wijnfles opentrek, terwijl er al andere flessen openstaan.

Guardavino bloeit

Ook anderen proefden van mijn experimenten, zoals wijnhandelaars en sommeliers. Ze reageerden allemaal vol enthousiasme, en ze zijn ook vandaag nog trouwe klanten.

En zo ontstond Guardavino, de beschermer van jouw en mijn wijn.

 

Contact

Heb jij een vraag voor ons? Get in touch!

Mail ons – info@guardavino.com

Of vindt jouw antwoord in de FAQ.

Same Day Dispatch

All orders placed before 14:00 Monday to Friday are dispatched the same day

Free & Fast Delivery

A free fully-trackable 2-day delivery service on all orders over €20.

Enjoy more

Open up 3 bottles of wine during a dinner. Or open a bottle and drink 1 glass only.