Translation missing: nl.general.navigation.skip_to_content

6 tips om je geopende fles wijn langer te bewaren

Op het moment dat je een fles wijn opent, is de smaak op z’n best. Maar wanneer de wijn in contact komt met veel zuurstof, verliest het snel smaak en karakter.

Wil je een fles wijn langer bewaren na opening? Zorg er dan voor dat je wijn zo min mogelijk in aanraking komt met zuurstof. Wij helpen je alvast op weg met onze 6 tips!

Tip 1: Bescherm je wijn met Guardavino

Voeg Guardavino toe aan je geopende fles wijn want zo duw je letterlijk de zuurstof uit de fles en creëer je een beschermde laag. Hiermee blijft je wijn tot wel 4 weken na opening even lekker!

Tip 2: Bewaar de fles in de koelkast

Nadat jij je glas hebt gevuld, sluit je de fles meteen af en bewaar je deze het best in de koelkast. Door de koele omgeving vertraagt het oxidatieproces. Zo blijft je wijn langer goed. 

Tip 3: Ontsnap aan het licht

Zet de fles uit het licht. Uv-stralen zijn de vijand van wijn en ze hebben een negatieve invloed op de kleur en de smaak van de wijn.

Tip 4: Gebruik een wijnkaraf

Schenk de hoeveelheid wijn die je wil drinken in een wijnkaraf. Want daarna kan je meteen Guardavino toevoegen en de fles op een donkere en gekoelde plaats leggen. Op die manier houd je het contact met zuurstof minimaal.

Tip 5: Zet de fles rechtop

Je hebt misschien al eens gehoord dat je bepaalde wijnflessen plat moet leggen om ze lang te bewaren. Maar let op, dat is de regel voordat je ze opent! Na opening bewaar je de fles het best rechtop. Op die manier verklein je het oppervlak van de wijn waardoor zuurstof minder kans krijgt.

Tip 6: Giet je wijn over in een kleinere fles

Verklein de ruimte in de fles zodat er minder zuurstof bij kan. Het nadeel hierbij is wel dat de wijn tijdens het overgieten wordt blootgesteld aan zuurstof.

Of bespaar jezelf al dit gedoe en gebruik gewoon Guardavino!

Shop nu Guardavino

Same Day Dispatch

All orders placed before 14:00 Monday to Friday are dispatched the same day

Free & Fast Delivery

A free fully-trackable 2-day delivery service on all orders over €20.

Enjoy more

Open up 3 bottles of wine during a dinner. Or open a bottle and drink 1 glass only.